​Την ώρα που η κυβέρνηση προειδοποιεί με επίταξη τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, οι οποίοι ξεκίνησαν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους κατεβάζοντας τους διακόπτες σε 13 μονάδες της ΔΕΗ, το ΚΚΕ ζητά την απόσυρση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» και την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου της απελευθέρωσης του τομέα της ενέργειας.

Το ΚΚΕ, προειδοποιεί πως η πώληση της «μικρής ΔΕΗ» και η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, θα φέρει νέες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών στον κλάδο, ακριβότερη άρδευση για τμήμα των αγροτών.

Επίσης, ο Περισσός χαρακτηρίζει «πρόκληση» τα κυβερνητικά επιχειρήματα πως θα γίνει φθηνότερη η ενέργεια τη στιγμή που η ΔΕΗ, προχωρά κάθε χρόνο σε νέες αυξήσεις στα τιμολόγια λαϊκής κατανάλωσης.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, για να μην παραμείνει ο αγώνας αυτός άσφαιρος, «πρέπει να σημαδέψει τον πραγματικό αντίπαλο: Το κεφάλαιο και την πολιτική του».

Σχετικά με τις τοποθετήσεις, ιδίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ πως τα έσοδα από την πώληση θα πάνε για επενδύσεις, το ΚΚΕ σχολιάζει πως «δε μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν» καθώς οι επενδύσεις αυτές θα γίνουν με γνώμονα την κερδοφορία της επιχείρησης «που απαιτεί ακριβό ρεύμα και μικρούς μισθούς».

Το ΚΚΕ εξαπολύει όμως επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ και σε ορισμένους συνδικαλιστές της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, τονίζοντας πως «ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων» και ενώ τάχα αντιστρατεύονται την ιδιωτικοποίηση, αποδέχονται το πλαίσιο της απελευθέρωσης και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.