​«Δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές παρατεταμένες διακοπές ρεύματος σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία για την χώρα. Η ΔΕΗ δεν ανήκει στο��ς συνδικαλιστές. Αν υπάρξουν παρατεταμένες διακοπές, πιστεύω πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιδράσει». Αυτό τόνισε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega” ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την μικρή ΔΕΗ .

«Ο ανταγωνισμός κατά κανόνα ρίχνει τις τιμές και βελτιώνει τις υπηρεσίες», εκτίμησε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες δε συμφωνούν με τις πρακτικές των συνδικαλιστών της ΔΕΗ.

«Οι εποχές που… αρχισυνδικαλιστές της ΔΕΗ εισέβαλαν στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και προπηλάκιζαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας τελείωσαν» πρόσθεσε σε έντονο τόνο ο κ.Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας τα περί δημοψηφίσματος του κ.Τσίπρα, ο κ.Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί σε όλες τις επενδύσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση στο Δημόσιο, τονίζοντας πως «οι καλοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν αντιδρούν στην αξιολόγηση».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μάλιστα τόνισε ότι «το σύστημα έπρεπε να ταρακουνηθεί».

«Κάποιοι ξεβολεύονται από αυτή την πραγματικότητα», είπε και πρόσθεσε: «η αξιολόγηση είναι εργαλείο διοίκησης. Εγώ απλά υλοποιώ προγράμματα που είναι ήδη συμφωνημένα σε κυβερνητικό επίπεδο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «η μάχη που πρέπει να δώσουμε με την τρόικα είναι για την μείωση της φορολογίας».
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ