Παράταση ως τα τέλη Αυγούστου, θα λάβει η εθελοντική κινητικότητα στην Αυτοδιοίκηση, με στόχο να μετακινηθούν σε νέες υπηρεσίας 2000 επιπλέον εργαζόμενοι, ώστε να επιτευχθούν οι μνημονιακοί στόχοι. Ο υπουργός Εσωτερικών, αν και χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις ανησυχίες των εργαζομένων, διαβεβαίωσε πως ουδείς θα απολυθεί.

Ο κ. Ντινόπουλος επέπληξε τους συνδικαλιστές ότι δίνουν μια στρεβλή εικόνα για την κινητικότητα, η οποία, όπως υποστήριξε, είναι προς όφελος των εργαζομένων.

«Aν κάποιος δήμαρχος σας άκουγε χωρίς να ξέρει, θα καταριόταν την ώρα και τη στιγμή που εξελέγη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αντάρτικο όμως έχουν ξεκινήσει συνδικαλιστές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες για το νέο σύστημα αξιολόγησης με την υποχρεωτική ποσόστωση 25% άριστοι, 15% εργαζόμενοι χαμηλής παραγωγικότητας. Η ΑΔΕΔΥ που προχωρά σε απεργία στο Δημόσιο στις 9 Ιουλίου, κάλεσε σήμερα τους δημοσίους υπαλλήλους να μη συμπληρώσουν και να μην καταθέσουν τα ατομικά φύλλα αξιολό��ησης.

Η αξιολόγηση θα γίνει οπωσδήποτε, τονίζουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και προσθέτουν με νόημα: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 χρόνια κοσκινίζει»

Εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα κάνουν λόγο για συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι, ανάμεσα σε συνδικαλιστές και κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να γλυτώσουν την απόλυση συγκεκριμένοι συνάδελφοί τους.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που καταγγέλλουν σχολικοί φύλακες: Οτι συνάδελφοί τους το πρωί συμμετείχαν στα συλλαλητήρια και το μεσημέρι πήγαιναν σε μυστικά σεμινάρια για να συγκεντρώσουν μόρια!

Στην πρώτη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους, ο Αργύρης Ντινόπουλος προειδοποίησε ότι εφέτος τα κονδύλια για την Αυτοδιοίκηση έχουν περικοπεί κατά 60% και του χρόνου θα προκύψει πρόβλημα με την χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών, για τους οποίους εφέτος έχουν εξασφαλιστεί 170 εκατομμύρια ευρώ.

«Του χρόνου δεν θα μπορούμε να διαθέσουμε τόσα χρήματα» δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ωστόσο υποστηρίζουν ότι εφέτος περίπου 30000 παιδάκια κινδυνεύουν να μη φιλοξενηθούν σε αυτούς και να μείνουν στο δρόμο περί τους 1500 εργαζόμενοι.