Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη απέστειλε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, σχετικά με το σημερινό οξύτατο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής Γιώργο Βλάχο, τη βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή και τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή.

Η κ. Φούντα στην επιστολή της εκφράζει τη «σφοδρή δυσαρέσκειά της» για την κατάσταση απαξίωσης που επικρατεί στις αίθουσες του Κοινοβουλίου, «που κατακλύζονται από αντεγκλήσεις βουλευτών, με απαράδεκτους όρους, χαρακτηρισμούς και συμπεριφορές».

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι την ίδια άποψη έχουν και άλλοι βουλευτές που αγανακτούν με τις διαμορφωθείσες συνθήκες, οι οποίες, όπως προσθέτει «δεν τιμούν επ’ ουδενί τον κοινοβουλευτικό μας πολιτισμό και την δημοκρατική μας κουλτούρα».

Η ίδια ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, επειδή «οι διαξιφισμοί ανάμεσα σε βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας και κόσμιου διαλόγου».

Αναφέρει ακόμα ότι «συχνά, αισθανόμαστε ότι πλέον υπάρχουν Βουλευτές δύο ταχυτήτων: Αυτοί που δημιουργούν εντάσεις προς χάριν δημοσιότητας και αυτοί που υπομένουν σιωπηλά» και εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι θα εφαρμοσθούν οι διατάξεις του Κανονισμού του Κοινοβουλίου και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής φερόταν να έχει πρόθεση και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, την οποία διέκοψε η Ρ. Μακρή ενώ μιλούσε στην Επιτροπή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι αντεγκλήσεις και με άλλους βουλευτές.