«Στην Ελιά θα επιχειρήσουμε να γράψουμε την καινούργια σελίδα. Αυτή η σελίδα είναι μεταμνημονιακή, δεν είναι αντιμνημονιακή» τονίζει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στη web tv του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η μεταμν��μονιακή σελίδα «δεν σημαίνει αθέτηση υποχρεώσεων, σκίσιμο μνημονίου και όλα αυτά τα ευφυή, σημαίνει διαπραγμάτευση και μεταβολή σε ορισμένες περιπτώσεις του επιπέδου της διαπραγμάτευσης» διευκρινίζει ο υπουργός και προσθέτει:

«Αποφασίσαμε το συντονιστικό της Ελιάς να πάρει στις πλάτες του τη συζήτηση με το Ποτάμι, τη ΔΗΜΑΡ, και ανένταχτες προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς. Θα προτείνουμε το ιδρυτικό συνέδριο το φθινόπωρο. Σε ό,τι με αφορά προσωπικά και τον πολιτικό χώρο που εκφράζω, τη Νέα Ελλάδα, έχουμε σαφή και εκφρασμένη τη βούλησή μας να βοηθήσουμε. Θεωρώ ότι όποιος θέτει ζήτημα ηγεσίας σήμερα, κάνει κακό. Επειδή η κρίση μάς τα έμαθε και οι συγκρούσεις μάς το δίδαξαν, δεν υπάρχει χώρος για αμφισβητήσεις και προσωπικές στρατηγικές. Θα είμαστε, ως Νέα Ελλάδα, ως Ελιά, ως ΠΑΣΟΚ, ενωμένοι και το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί είναι να διαιρεθούμε. Τώρα είμαστε στη φάση της πρόσθεσης και ελπίζω να μπούμε στη φάση του πολλαπλασιασμού... Στόχος μας, που θα τον επιτύχουμε, είναι η Ελιά να έχει διψήφιο ποσοστό και να είναι τρίτο κόμμα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της Ελιάς με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λοβέρδος τονίζει ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο».