«Παγωτό» έμεινε ένας Σκοπιανός δημοσιογράφος με την αποστομωτική απάντηση που του έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο, μετά τον απολογισμό των πεπραγμένων της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. στην Ευρωβουλή.

dimosiografos.jpg

Πριν καλά καλά απευθύνει την ερώτηση του στον κ.Σαμαρά, ο δημοσιογράφος προσπάθησε να εκνευρίσει τον Έλληνα πρωθυπουργό με την τοποθέτηση του αλλά όχι μόνο δεν τα κατάφερε αλλά πήρε και την απάντηση που του άρμοζε

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ξένος δημοσιογράφος ξεκίνησε την ερώτηση του για το μέλλον της Ευρώπης σε σχέση με τα Σκόπια λέγοντας «Είμαι εκπρόσωπος Μέσων Ενημέρωσης στην Μακεδονική Γλώσσα…. » .

«Δεν ήξερα ότι υπήρχε Μακεδονική γλώσσα…. » του είπε με χαμόγελο όλο νόημα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος απάντησε στην συνέχεια στην ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την διαμάχη των Σκοπίων με την Ελλάδα, τονίζοντας πως όσο τα Σκόπια δείχνουν αδιαλλαξία τόσο θα δυσκολεύουν την ένταξη τους στην ΕΕ.

«Η ενταξιακή διαδικασία δεν καθοδηγείται από το χρονοδιάγραμμα και το ημερολόγιο αλλά κινείται βάση αξιών Στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις με τη χώρα που σε αυτό το στάδιο δεν πληροί τα καθορισμένα κριτήρια και αυτό αμετάκλητα θα υπονόμευε την ίδια την αξιοπιστία της διαδικασίας για την διεύρυνση, Αυτές είναι οι διαδικασίες της ΕΕ. Όταν υπάρχει μια αδιαλλαξία και η αδιαλλαξία αντικαθιστά τον διάλογο τότε τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα και πολύ δυσεπίλυτα. Πιστεύω ότι η σημερινή πολιτική πραγματικότητα όσον αφορά την ��λλάδα, φανέρωνε ότι τα Σκόπια δείχνουν μεγάλη ακραία αδιαλλαξία και αυτό το μήνυμα που στέλνουν τα Σκόπια είναι αρνητικότατο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλο τον κόσμο» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός .

Ο δημοσιογράφος ξανα πήρε στην συνέχεια τον λόγο και είπε «Επιτρέψτε μου να πω ότι υπάρχει Μακεδονική γλώσσα και έχει αναγνωριστεί από όλους τους γλωσσολόγους που έχουν μελετήσει τα θέματα αυτά . Ομιλείται από μειονότητες της Ελλάδας, υπάρχει και έγγραφο της ευρωπαϊκής επιτροπής».

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουν εφεύρει οι κομουνιστές και δεν νομίζω ότι αυτό πρέπει να το συζητήσουμε εδώ» ανταπάντησε ο κ.Σαμαράς με τον δημοσιογράφο να συνεχίζει επιμένοντας ότι «δεν το έχει εφεύρει αυτός».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ