«Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν λαϊκιστή και σε τίποτα. Σε αυτούς που καθυστερούν τις ιδιωτικοποιήσεις που θέλουν να φοβίσουν και να διώξουν τους επενδυτές που δεν θέλουν να γίνει καμία μεταρρύθμιση που θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη και το ευρώ και βρίσκουν την Ελλάδα για αφορμή». Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο, μετά τον απολογισμό των πεπραγμένων της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. στην Ευρωβουλή, με αφορμή την νέα κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και το νομοσχέδιο για την "μικρή ΔΕΗ".
«Ό, τι πετύχαμε το πετύχαμε με την ωριμότητα και τις θυσίες του ελληνικού λαού και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ακόμη πως το ν/σ θα έρθει στη Βουλή για συζήτηση, ενώ χαρακτήρισε κακόγουστο αστείο τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα.
Σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του για τα αποτελέσματα της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέφερε ότι «η Χ.Α, διώκεται για τις πράξεις και όχι τα πιστεύω της, ως εγκληματική οργάνωση. Οι ναζί ήταν οι χειρότεροι τύραννοι που έχει ζήσει ο ελληνικός λαός... Η Δικαιοσύνη και όχι η κυβέρνηση, κυνηγάει τη Χ.Α».
Ο πρωθυπούργός εκτίμησε ότι «σε λίγα χρόνια η κρίση θα είναι μία κακή ανάμνηση. Υποφέραμε πολύ τα τελευταία χρόνια».
«Έχουμε μειώσει το έλλειμμα 8 μονάδες σε έναν μόνο χ��όνο, έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα και ανατρέψαμε την πορεία της ανεργίας», πρόσθεσε.
Επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως «το Ευρωπαϊκό εγχείρημα είναι ζωντανό. Προχωράει άνισα, αλλά προχωράει».

Ο κ.Σαμαράς υποστήριξε ότι έγιναν προσπάθειες ώστε να αντιμετωπιστούν οι θεσμικές ανεπάρκειες του ευρώ και προετοιμάσθηκε καλύτερα η νομισματική ένωση.

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε συγχαρητήρια στον Μάρτιν Σούλτς για την επανεκλογή του στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να πάρει ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ τη θέση του προέδρου της νέας Κομισιόν.

Του Θάνου Αθανασίου