​Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στο πολιτικό σκηνικό με αφορμή το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» με τους συνδικαλιστές να ετοιμάζονται να κατεβάσουν από ώρα σε ώρα τους διακόπτες.

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα ανεχθεί πολιτικά παιχνίδια των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών αν χρειαστεί. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι τελικά η κυβέρνηση δε�� αποκλείεται να προχωρήσει σε άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ταξιδεύει σήμερα στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό ΑΗΣ και το ορυχείο στο Αμύνταιο της Φλώρινας, προκειμένου να βρεθεί δίπλα στους εργαζομένους που ξεκινούν κυλιόμενες 48ωρες απεργίες, με συγκεντρώσεις στις μονάδες όλης της χώρας.

Όπως λέει ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος» Σάκης Μάστορας, εφόσον το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» κατατεθεί στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης, το βράδυ οι εργαζόμενοι θα συγκεντρώνονται στις μονάδες όπου εργάζονται, θα ενημερώνονται στις πύλες για τις εξελίξεις, χωρίς να πραγματοποιούν καταλήψεις, και δεν θα προσέρχονται στη δουλειά τους για εργασία.

H ΓΕΝΟΠ προγραμματίζει επίσης συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Στο κοινοβουλευτικό πεδίο πάντως η κυβέρνηση δεν δείχνει να φοβάται και τόσο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος πιστεύουν ότι μετά και τις αλλαγές που θα γίνουν στο νομοσχέδιο, όπως αποφάσισαν στην προχθεσινή τους συνάντηση, δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις και θα ψηφιστεί χωρίς εκπλήξεις.