​Έκκληση στους διοικητικούς υπαλλήλους να σταματήσουν την απεργία στο Εθνική Μετσόβιο Πολυτεχνείο έκανε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, τόνισε ότι «εάν χαθεί το εξάμηνο, το Πολυτεχνείο θα περάσει μια κρίση για τα επόμενα χρόνια».

«Προσπαθώ να μην ρίχνω λάδι στην φωτιά… Δεν έχει κανένας δικαίωμα να κλείνει τα Ιδρύματα. Τα ιδρύματα κλείνουν μόνο όταν ο πόλεμος τα γκρεμίζει… Δεν είναι δικά τους, δεν τους ανήκουν», πρόσθεσε ο υπουργός, διευκρινίζοντας πάντως ό��ι «δεν έχω δυνατότητα για να ανοίξω τα πανεπιστήμια, δεν μού δίνει ο νόμος τέτοια δυνατότητα».

Ο κ.Λοβέρδος γνωστοποίησε ότι εντός της ημέρας οι διοικητικοί θα έχουν συνάντηση με τον πρύτανη, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμη μερικά παράθυρα ευκαιριών και πρέπει να ανοίξουν το ΕΜΠ.

«Το παιχνίδι για όσους κλείνουν τα πανεπιστήμια είναι χαμένο πολιτικά και κοινωνικά (...) πρόκειται για τυφλή ενέργεια που δεν έχει κανένα νόημα» συνέχισε ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «τραγική».

Ο υπουργός τόνισε ότι οι διοικητικοί μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στην αξιολόγηση, ενώ ανέφερε ότι «σωστά λένε ότι οι διοικητικές ανάγκες δεν καλύπτονται με τις απολύσεις, τα πανεπιστήμια δούλευαν επειδή οι διαθέσιμοι κάλυπταν τις ανάγκες τους αλλά όχι στο 100%». Σύμφωνα με τον κ.Λοβέρδο, οι διοικητικοί έχουν δίκιο να λένε πως υπήρξε μια κυβερνητική αντίφαση σε αυτά που τους έλεγαν οι εκάστοτε υπουργοί.
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ