Χθες περιμέναμε την απόφαση για την τύχη της Ελένης Ζαρούλια, σήμερα όμως θα ανακοινωθεί τελικά αν θα προφυλακιστεί ή όχι η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, η οποία κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας κ.Ντογιάκος επιμένει στην προφυλάκιση της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου. Αυτό υποστήριξε και στην χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου Εφετών.
Εν τω μεταξύ, οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κ.κ Μ. Δημητροπούλου και Ι. Κλάπα, προτείνουν η κ.Ζαρούλια να αφεθεί ελεύθερη, με την επιβολή περιοριστικών όρων.
Στην απολογία ενώπιον των ανακριτριών, η κ. Ζαρούλια είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο. Μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης πάντως, η κ. Ζαρούλια παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό.
Εν τω μεταξύ, την Δευτέρα προφυλακίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με το σκεπτικό των ανακριτριών, αν παρέμενε ελεύθερος θα συνέχιζε την εγκληματική του δραστηριότητα.
Παράλληλα, σε συμπληρωματικές απολογίες καλούν οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου τον προφυλακισμένο αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο και τους "γείτονές" του στις φυλακές Κορυδαλλού, βουλευτές, Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό. ​ Οι τρεις κατηγορούμενοι καλούνται να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή , ενώ και ο Νίκος Μίχος καλείται αύριο Πέμπτη για συμπληρωματική απολογία.

BINTEO ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1