Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο για τον Τουρισμό, στο οποίο κατατέθηκε και τροπολογία για τον αγροτουρισμό.

Στην πρωινή συνεδρίαση, οι φορείς εξέφρασαν την ως επί το πλείστον συμφωνία τους με το νομοθέτημα, ενώ κατά τη συζήτηση επί των άρθρων, πέντε βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον εισηγητή του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, κατέθεσαν τροπολογία για τη συμπερίληψη και του αγροτουρισμού στη θεματολογία του νομοσχεδίου, κάτι που δεν έχει καταστεί δυνατόν μέχρι στιγμής λόγω προβληματικής (όπως ανέφερε χθες η Όλγα Κεφαλογιάννη) συνεργασίας των υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το ΚΚΕ. Η ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκε για την τελική της τοποθέτηση, ενώ η Χρυσή Αυγή δεν μετείχε στις συνεδριάσεις της Επιτροπής.

«Ερχόμαστε εδώ, έχοντας καταγράψει εκκρεμότητες και παθογένειες που συσσωρεύονταν κατά το παρελθόν και ερχόμαστε να παρέμβουμε σε σημεία που έστεκαν ως τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη και να διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο την ιδιωτική πρωτοβουλία», ανέφερε στην ομιλία της η υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε: «πιστεύουμε ότι το σχέδιο νόμου έχει πρώτα απ' όλα αναπτυξιακό χαρακτήρα. Δημιουργεί ένα σαφές και απλό πλαίσιο άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Διοίκησης».