Με ομάδα Ελληνοαμερικανών φοιτητών του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute - ΑΗΙ), με επικεφαλής τον πρόεδρό του Νικ Λαριγκάκη, συναντήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Παπούλιας συνεχάρη τους ελληνικής καταγωγής φοιτητές για την επιθυμία τους να γνωρίσουν καλύτερα «αυτήν τη μικρή πατρίδα, από την οποία οι παππούδες και οι πατεράδες τους ξεκίνησαν με λίγα εφόδια και δημιούργησαν σε μια μεγάλη χώρα», γεγονός που το χαρακτήρ��σε «μεγάλο κατόρθωμα».

papoulias me ellinoamerikanous foitites.jpg


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι είναι χαρούμενος γιατί «δεν ξεχνάτε τη μικρή πατρίδα, από την οποία έχετε κληρονομήσει αρκετά γονίδια», ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα «μικρή, αλλά μεγάλη σε πολιτισμό και επιτεύγματα πνευματικά».

Όπως επισήμανε δεν είναι μονάχα ο αρχαίος μας πολιτισμός, «αλλά είναι και τα σύγχρονα επιτεύγματα, τα νόμπελ στην ποίηση, ο Σεφέρης, ο Ελύτης», ενώ ανέφερε ότι «αν η ελληνική γλώσσα ήταν διαδεδομένη όπως η αγγλική, θα κυριαρχούσε η ελληνική ποίηση σε όλο τον κόσμο με εκατοντάδες ποιητές».

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε επίσης ότι «ο βασικός στόχος είναι να δημιουργήσουμε μελλοντικούς και σύγχρονους πρεσβευτές για τα θέματα που προσπαθούμε τόσα χρόνια να προωθήσουμε στην Αμερική για την ευρύτερη περιοχή, σαν Αμερικανοί πολίτες βέβαια, για το καλό αυτής της περιοχής, όπου η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται σε μια πολύ σημαντική θέση, αλλά με αστάθεια που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή».

Μετά τη συνάντηση με τους Ελληνοαμερικανούς φοιτητές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ένωσης Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις ενέργειες που κάνουν προκειμένου να πληροφορηθούν την τύχη των συγγε��ών τους.