Θέμα συζήτησης εξακολουθούν να αποτελούν και σήμερα οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Real News της Κυριακής σχετικά με το ενδεχόμενο ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού δηλαδή μιας συνεργασίας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές εάν δεν προκύψει αυτοδυναμία.

Μιλώντας στο Βήμα FM, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία πολιτική βάση στην πρόταση για μεγάλο συνασπισμό».

«Είναι μία πρόταση η οποία απευθύνεται στο εσωτερικό της ΝΔ και κυρίως εξυπηρετεί την προσπάθεια του κ. Αβραμόπουλου να έχει το δικό του προφίλ. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει καμιά πραγματική πολιτική βάση σε μία τέτοια πρόταση» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σκουρλέτης.

«Έχουμε βγει από μία περίοδο έντονης πολιτικής σύγκρουσης ανάμεσα στις απόψεις τις οποίες υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Αυτά τα δύο δεν παντρεύονται. Το ένα προϋποθέτει την ήττα του άλλου για να προχωρήσει»,πρόσθεσε ο κ.Σκουρλέτης, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ευρύτατη κοινωνική συναίνεση αν και όπως εκτίμησε «σε συνθήκες εθνικών εκλογών είναι πολύ πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτοδύναμος».

«Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν και δυνατότητες ώστε να προκύψει μία κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά» τόνισε.
Στο ίδιο ύφος και οι δηλώσεις του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Μηλιού.