​Την ώρα που οι συνδικαλιστές παίρνουν θέση μάχης προκειμένου να κατεβάσουν τους διακόπτες από αύριο Τετάρτη εν μέσω τουριστικής περιόδου, το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή το θέμα της πώλησης του 30% της ΔΕΗ ανεβαίνει στα ύψη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ.Βούλτεψη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ σε περίπτωση που προχωρήσουν σε μπλάκ άουτ για την ιδιωτικοποίηση τμήματος της ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για «σαμποτάζ κατά του κράτους».

«Σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει... Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα και δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά τ��υ κράτους (σ.σ το μπλακ άουτ)... 20 εκατ. τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό» διαμήνυσε η κ. Βούλτεψη.

«Δεν ξέρω τι θα κάνει η κυβέρνηση, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι αν κάποιοι κατεβάσουν τους διακόπτες θα πρέπει να προχωρήσουμε σε επίταξη» είπε από την πλευρά του στον ΣΚΑΙ ο γραμματέας της ΝΔ Α.Παπαμιμίκος.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με την εξόρμηση των στελεχών αλλά και του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις όπου υπάρχουν μονάδες και εργοστάσια της Επιχείρησης. Μάλιστα αυτή την ώρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος προκειμένου να δοθούν οι γενικές κατευθύνσεις, ενώ αύριο ο κ.Τσίπρας θα ταξιδέψει στο Αμύνταιο στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο "ξεπούλημα της μικρής ΔΕΗ".

Την πεποίθηση ότι καμιά ιδιωτικοποίηση δεν έχει σκοπό την ανάπτυξη εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Μιλώντας στον Real fm και τον Ν.Χατζηνικολάου ο κ.Καμμένος είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ έχουμε ιδιωτικοποι��σεις που κάνουν δώρο σε συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία είναι και ονομαστικά δηλαδή , ξέρουμε ποιος θα πάρει τι και δεν έχουμε καμία ιδιωτικοποίηση με σκοπό την ανάπτυξη» .

«Είναι γνωστή η πρακτική παράλογης αύξησης των τιμολογίων λίγο πριν το ξεπούλημα. Είναι γνωστές οι προθέσεις της Συγκυβέρνησης που φέρνει στα θερινά τμήματα της Βουλής ένα τόσο σοβαρό θέμα. Όποιος ευθύνεται για όποιο αδίκημα να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Η ΔΕΗ ανήκει στους Έλληνες. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε σε κάθε ορυχείο σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε κέντρο διανομής, σε κάθε πυλώνα για να προασπίσουμε την περιουσία όλων. Χωρίς προβοκατόρικες διακοπές ρευματοδότησης, χωρίς ακρότητες, αλλά με αποφασιστικότητα θα αγωνιστούμε για να μην γίνει ακόμα μια φορά στάχτη το όνειρο των προηγούμενων γενεών και το μέλλον των επόμενων» είπε από την πλευρά της η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ρ.Μακρή.