​«Αν το Ποτάμι ήθελε, θα είχε ήδη παρουσία μέσα στη Βουλή και μάλιστα με περισσότερους από δύο ή τρεις βουλευτές». Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης στην πρωινή εκπομπή του mega, τονίζοντας πάντως πως «δεν θα ήταν ηθικά πρέπον ένα κόμμα που δεν έχει κατέβει στις εκλογές να έχει βουλευτές».

Αναφερόμενος στους βουλευτές που συνομιλούν με το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως τους ενώνουν κοινοί προβληματισμοί και πως συζητούν «όχι για το τί πρέπει να γίνει μέσα στο κόμμα, αλλά μέσα στην κοινωνία».

Στο ερώτημα αν θεωρεί «δικούς του» τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο και το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρη Ψαριανό, σημείωσε πως «ο καθένας έχει τη δική του πολιτική ευθύνη».

Να εκλεγεί από αυτή τη Βουλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου η Βουλή με την τρέχουσα σύνθεσή της να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, θα πρέπει να επιλεγεί μια προσωπικότητα που να ενώνει την Ελλάδα και «όχι να βγάλουμε κάποιον από τα κομματικά ντουλάπια».

Είπε πως αν και οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι συμφέρει το Ποτάμι να γίνουν εκλογές άμεσα, ο ίδιος είναι θεσμικός «όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού» ενώ πρόσθεσε πως ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενστάσεις για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Με ποιον θα συμμαχήσει το Ποτάμι

Σχετικά με το ζήτημα των κυβερνητικών συμμαχιών, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως ο ίδιος ο ελληνικός λαός θα τις καθορίσει με την ψήφο του.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως ο λαός θα πρέπει να επιλέξει κάποιον με ευρωπαϊκή λογική, ανθρωπιστική λογική που θα «ισορροπήσει είτε τις ακρότητες της Ν.Δ. είτε τις ακρότητες του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε πως στο κόμμα του δεν «λιγουρεύονται» καρέκλες και δεν θα κάνουν συζητήσεις κάτω από τα τραπέζια, αντίθετα οι συνεργασίες θα κριθούν με βάση τις τοποθετήσεις των κομμάτων στις συγκεκριμένες απόψεις και προτεραιότητες που θα δημοσιοποιήσει το ποτάμι την προεκλογική περίοδο.

Κοινή επιτροπή από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το χρέος

Ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ αναφέρθηκε στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και στα θέματα που ψηφίστηκαν στο Συνέδριο όπως για παράδειγμα αυτό της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και την αποποινικοποίηση της κάνναβης. Μίλησε και για τη χορήγηση κουπονιών και τροφίμων για να καταργηθούν τα συσσίτια.

Πρότεινε να μειωθούν οι βουλευτές, ενώ αναφερόμενος ειδικά στο θέμα του χρέους είπε: «Ζητάμε από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει κοινή επιτροπή για τη διαχείριση του χρέους. Εμείς θα συμμετέχουμε σε αυτήν».

Το σημαντικό για τον κ.Θεοδωράκη είναι να υπάρχουν λύσεις για το μέλλον της χώρας μας.