«Τους διαψεύσαμε όλους» διαμήνυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον χαιρετισμό του κατά στην τελετή λήξης της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., στο Ζάππειο Μέγαρο.

Όπως διευκρίνισε, η Ελλάδα πέτυχε τη δημοσιονομική εξυγίανση, σταθεροποίησε την θέση της χώρας, εφάρμοσε τις μεταρρυθμίσεις, βγήκε στις αγορές και τώρα βγαίνει από την μακροχρόνια ύφεση.

«Κάποιοι προεξοφλούσαν και την αναγκαστική έξοδό της από την Ευρωζώνη. Την ίδια εποχή, πριν από δύο χρόνια, πολλοί θεωρούσαν ότι και η Ευρωζώνη δεν θα τα καταφέρει. Κάποιοι στοιχημάτιζαν στη διάλυσή της» υπενθύμισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «υπήρξαν και κάποιοι που είδαν την κρίση της Ευρώπης ως ευκαιρία για να… αποδομήσουν και να ενταφιάσουν το Ευρωπαϊκό εγχείρημα! Είναι οι γνωστοί καιροσκόποι του λαϊκισμού, που πότε στρέφονται κατά του ΝΑΤΟ, πότε αμφισβητούν τη δύναμη του ευρώ, πότε υιοθετούν ο,τιδήποτε θα μπορούσε να διαλύσει την Ευρώπη. Έχουν ως πρότυπά τους τις χρεοκοπίες της Λατινικής Αμερικής, που η Ευρωπαϊκή Ένωση κατάφερε να αποτρέψει. Και για την Ελλάδα και για άλλες χώρες που είχαν πρόβλημα. Θεωρούν την καταστροφή της Ευρώπης, ως δήθεν «λύτρωση». Και το ίδιο το ευρωπαϊκό εγχείρημα, ως δήθεν "καταστροφή"! Ευτυχώς, όμως, οι δυνάμεις αυτές ήταν και παραμένουν μειοψηφία».