Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος το ενδεχόμενο ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού δηλαδή μιας συνεργασίας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές εάν δεν προκύψει αυτοδυναμία.

«Μέσα στην προοπτική αυτή, και εφόσον ο λαός δεν θα έδινε την αυτοδυναμία σε ένα κόμμα, όλες οι επιλογές είναι θεμιτές. Κάτω βέβαια από όρους ειλικρινούς συνεργασίας και κατανόησης, με κοινό παρονομαστή το συμφέρον της Ελλάδος. Κανένας δεν περισσεύει σε μια τέτοια προσπάθεια όταν τοποθετείται εντός συνταγματικού τόξου», είπε σχετικά.

Σε συνέντευξή του στη Real News, o κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στην προεδρική εκλογή τονίζοντας ότι «θα πρέπει να αναζητηθούν πολιτικά μέσα συναίνεσης έτσι ώστε να υπάρξει εκλογή από αυτή τη Βουλή για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της χώρας».

Με την πρόταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου για μεγάλο συνασπισμό ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, η οποία σε συνέντευξή της στον "Βημα FM" είπε χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει και ενηλικιώνεται.

16a-2-thumb-large.jpg

«Η ΝΔ διαχρονικά, επειδή είναι κυρίαρχη ιδεολογική παράταξη, μην ξεχνάτε, όταν υπήρξε ανάγκη, συνεργάστηκε με το ΚΚΕ. Επίσης, παρά το βάρος, συνεργαστήκαμε με το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μια λογική προσέγγισης στην κ��τεύθυνση η χώρα να πάει καλά», είπε μεταξύ άλλων.