​Έρχονται 2.800 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων προσωπικού (200 άτομα στο ΕΚΑΒ) για την ενίσχυση του συστήματος υγ��ίας. Αυτό προανήγγειλε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, διευκρινίζοντας πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο των πόρων, από τον προϋπολογισμό του 2015, σημειώνοντας ότι οι δαπάνες για την υγεία στη χώρα μας είναι κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης.

Διευκρίνισε πως με υπουργική απόφαση του προκατόχου του Άδωνη Γεωργιάδη οι ανασφάλιστοι που χάνουν τις δουλειές καλύπτονται πλήρως νοσοκομειακά αλλά και φαρμακευτικά μετά και την υπουργική απόφαση που υπεγράφη το Σάββατο.

Αναφερόμενος στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, ο υπουργός το χαρακτήρισε ως «αρκετά σύνθετο κομμάτι» με πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά.

«Το ποσοστό κέρδους διαφέρει από φάρμακο σε φάρμακο. Θα εκπληρωθεί η υποχρέωση με έναν τρόπο όσο δικαιότερο γίνεται» είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι «γίνεται προσπάθεια για καλή λύση».

«Δεν μιλώ εγώ με την τρόικα αλλά στελέχη του υπουργείου» είπε με νόημα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Δ.Αβραμόπουλου περί ενδεχόμενης συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην Real News, ο κ. Βορίδης, σε αντίθεση με αυτό που υποστήριξε ο κ.Γιακουμάτος, είπε ότι «δεν βλέπω ως πιθανότητα τη συγκυβέρνηση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ».