​Προφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο βουλευτής δεν απάντησε σε καμία ερώτηση των ανακριτριών Ι.Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και κατέθεσε υπόμνημα στο οποίο χαρακτηρίζει την δίωξή του πολιτική και υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των ανακριτριών, αν ο βουλευτής έμενε ελεύθερος θα συνέχιζε την εγκληματική του δραστηριότητα καθώς εκτός από βουλευτής ήταν και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ανήκε δηλαδή στη στενή ηγετική ομάδα της ��Α, και με κάθε τρόπο προέτρεπε και προπαγάνδιζε την εγκληματική της δράση .

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της Ελένης Ζαρούλια, η οποία μετά την απολογία της παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό έπειτα από διαφωνία που είχαν για το αν θα πρέπει να κριθεί, ή όχι, προσωρινά κρατούμενη, οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Αν το Συμβούλιο υιοθετήσει την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, η βουλευτής θα οδηγηθεί στη φυλακή. Αν οι εφέτες ταχθούν με τη γνώμη των ανακριτριών, η κ. Ζαρούλια θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιορισμό στην οικία της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή και επιπλέον με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.