​Μπορεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος να μην αποκλείει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ με την προϋπόθεση να υπάρχει σύγκλιση απόψεων, ο κύριος Στρατούλης ωστόσο έχει άλλη άποψη.

Ο βουλευτής της Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας στον Real Fm για τις δηλώσεις του Δ.Αβραμόπουλου, χαρακτήρισε «σύντομο ανέκδοτο» ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

«Σύντομο πολιτικό ανέκδοτο ζεστής καλοκαιρινής νύχτας. Είναι σαν να παντρεύεις το νερό με τη φωτιά. Η Νέα Δημοκρατία μαζί με το ΠΑΣΟΚ φτωχοποίησαν την Ελλάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αντίθετη πλευρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τους ανατρέψει και τους δύο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακυρώσει τις πολιτικές των μνημονίων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης, καταγγέλλοντας για ακόμη μια φορά τις αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων στο Δημόσιο.

«Η αξιολόγηση είναι ένα αυθαίρετο σύστημα αφού ορίζει ότι 15% θα είναι ανεπαρκής και δεν το αιτιολογούσε. Δημιουργεί μια επιπλέον αβεβαιότητα στον χώρο των δημοσίων υπαλλήλων και ένα νέο δίκτυο πελατειακών σχέσεων» είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά με δείκτες οι οποίοι να είναι μετρήσιμοι, θα είναι αντικειμενικοί, αξιοκρατικοί και διαφανείς. Μας ανησυχεί και η συνέντευξη αλλά και με τον ελεγχόμενο μηχανισμό της επιλογής προϊσταμένων».

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος από την άλλη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, εμφανίστηκε ανοιχτός σε ενδεχόμενη συνεργασία με το κόμμα του κ.Τσίπρα αλλά υπό όρους, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές εκτίμησε πως «δεν χρειάζονται εκλογές σε αυτό το στάδιο που βρισκόμαστε» .

Ο υφυπουργός επανέλαβε την δέσμευση του πως «εάν μέχρι το Δεκέμβριο δεν καταφέρω να μειώσω τις τιμές, θα παραιτηθώ».

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος αναφέρθηκε στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, συμπληρώνοντας ότι «δεν αλλάζει ο νόμος για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές». Επεσήμανε ωστόσο ότι είναι σε διαβουλεύσεις με το ΕΒΕΑ και τις Περι��έρειες προκειμένου οι καταστηματάρχες να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για το ποιοι θέλουν να ανοίγουν.