​Για την υπόθεση του εκβιασμού του από γνωστή ενημερωτική ιστοσελίδα, σύμφωνα με την οποία υπήρχε βίντεο που έφερε τον νεαρό πολιτικό σε ερωτικές περιπτύξεις, μίλησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Δεν θα κάνουμε ούτε το παραμικρό βήμα πίσω για κανένα λόγο, πόσο δε μάλλον απέναντι στον υπόκοσμο της ζούγκλας». Αυτό ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή πόλη», επισημαίνοντας παράλληλα πως από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η «υπόθεση εκβιασμού» είχε δίπλα του την ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσοι λένε ότι δεν στηρίχθηκα, απλώς δεν μπορούν να γνωρίζουν τους συσχετισμούς, κάτι που θεωρώ φυσιολογικό. Η εμπιστοσύνη στον χειρισμό της υπόθεσης ήταν πολύ πιο σημαντική από μια δήλωση στήριξης [...]. Το τέλος αυτού του τύπου της δημοσιογραφίας είναι ζήτημα δημοκρατίας και αφορά κατά τη γνώμη μου πρωτίστως την κοινωνία και τους πολίτες και δευτερευόντως τα κομμάτα.» προσθέτει ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν ο εκβιασμός δεν προκαλεί φόβο, ο εκβιαστής ξεδοντιάζεται» επισημαίνει ο κ.Σακελλαρίδης και εξηγεί: «Ο εκβιασμός ήταν πολιτικός, γιατί έγινε ανάμεσα στις δύο Κυριακές των εκλογών και απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιώντας εμένα. Ο συγκεκριμένος "δημοσιογράφος" (εννοώντας τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο), με τις συνηθισμένες πρακτικές του, θεώρησε ότι μπορεί να πετύχει τους στόχους του, εκβιάζοντας τόσο εμένα όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στον δήμαρχο Αθηναίων Γ.Καμίνη, ο κ. Σακελλαρίδης λέει: «Όσο συνεχίζει να αποτελεί "το μακρύ χέρι της κυβέρνησης" στην Αθήνα, θα μας βρίσκει απέναντί του».

Επισημαίνει ότι η ίδια η δημοτική αρχή θα είναι αυτή που θα καθορίσει τα περιθώρια συνεργασίας. «Θέλουμε να δούμε προτάσεις μας να υλοποιούνται ακόμα και αν δεν είμαστε εμείς δημοτική αρχή. Δεν έχουμε ��υταπάτες όμως, αφού ήδη υπάρχουν τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής του κ. Καμίνη κατά την προηγούμενη περίοδο, αλλά και ο ίδιος προσωπικά έχει επιλέξει να ταυτιστεί με την πολιτική της κυβέρνησης, που τόσα προβλήματα έχει προκαλέσει και στην πόλη μας» προσθέτει.