Συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες εκφράζει ο ��ολιτικός κόσμος στην Εθνική Ελλάδος για την πορεία της μέχρι τους «16» του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

«Όλοι οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για την εθνική μας ομάδα» δήλωσε, όπως αναλυτικά γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, o Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά το τέλος του αγώνα Ελλάδα-Κόστα Ρίκα.

Για "ωραίο αγώνα" μίλησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος, ο οποίος εξήρε με την σειρά του την αγωνιστικότητα και την αθλητική ποιότητα των διεθνών ποδοσφαιριστών και όλων των συντελεστών. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε επίσης, την αντοχή και το πείσμα, το ήθος και την αξιοπρέπεια που έδειξαν μέσα και έξω από τον αγωνιστικό στίβο.

«Κάθε Έλληνας φίλαθλος αισθάνεται απόψε υπερηφ��νεια», δήλωσε λίγα λεπτά μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, τονίζοντας την «αξιοπρεπέστατη και πλήρως επιτυχημένη παρουσία της ομάδας μας σε ολόκληρη την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας».

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, στον προπονητή και το επιτελείο του, σε όλα τα μέλη της αποστολής, γιατί κατάφεραν έναν πρωτόγνωρο άθλο: να προκριθεί η Ελλάδα στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου και να φτάσει μία ανάσα από τους προημιτελικούς» είπε ο κ. Ανδριανός και έδωσε συγχαρητήρια στους διεθνείς, για το ήθος που επέδειξαν στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και για την επιστολή τους με την οποία ζητούν αντί του πριμ να κατασκευαστεί προπ��νητήριο.

«Η θετική ανταπόκριση του ίδιου του πρωθυπουργού σ’ αυτό το αίτημα είναι εγγύηση πως η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκτήσουν οι εθνικές μας ομάδες αυτή την πολύτιμη υποδομή, ώστε η φετινή επιτυχία να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σύντομα να πανηγυρίσουμε νέες, ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες», είπε ο κ. Ανδριανός.