​Ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα βρεθεί σήμερα ένας ακόμη βουλευτής του κόμματος, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ο βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής, που είχε κληθεί στις 23 Ιουνίου στο γραφείο των Κλάπα και Δημητροπούλου για να απολογηθεί και είχε πάρει προθεσμία για τις 30 Ιουνίου, αντιμετωπίζει την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, την οποία αρνείται.

Η μετάθεση της απολογίας έγινε και στην περίπτωση του κ. Ματθαιόπουλου, εξαιτίας της αίτησης εξαίρεσης των δικαστικών λειτουργών που είχε καταθέσει ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος και η οποία απορρίφθηκε απο το Συμβούλιο Εφετών.

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της Ελένης Ζαρούλια, η οποία μετά την απολογία της παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό έπειτα από διαφωνία που είχαν για το αν θα πρέπει να κριθεί, ή όχι, προσωρινά κρατούμενη, οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Αν το Συμβούλιο υιοθετήσει την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, η βουλευτής θα οδηγηθεί στη φυλακή. Αν οι εφέτες ταχθούν με τη γνώμη των ανακριτριών, η κ. Ζαρούλια θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιορισμό στην οικία της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή και επιπλέον με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.