​Οι επ��μενες κινήσεις του ΠΑΣΟΚ, τόσο σε κομματικό όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο, εξετάστηκαν στην σημερινή συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, με στενούς συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου να γίνει στις 7 Ιουλίου όπου και θα παρουσιαστεί αναλυτικά η πορεία προς το συνέδριο ανασυγκρότησης και ανασύνταξης του ΠΑΣΟΚ και η ομάδα επαφής για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Επιπλέον ο κ.Βενιζέλος και οι συνεργάτες του αποφάσισαν, το Σάββατο 12 Ιουλίου να συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Η γραμμή Βενιζέλου εξακολουθεί να αφορά την τήρηση των προαπαιτούμενων με μικρές αλλαγές προς το καλύτερο, όπου βέβαια είναι αυτό δυνατό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε εντολή στο επιτελείο του κόμματος που παρακολουθεί το κυβερνητικό έργο να έχει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σχετικά με το θέμα των δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία καθώς επίσης και για το εάν μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα εθελουσίας για όσους είναι άνω των 50 σε διαθεσιμότητες.

Επιπλέον, την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει ο Τομέας Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, με βάση τις εξελίξεις σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, μεταξύ άλλων και για τη «μικρή ΔΕΗ», ενώ ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον Τομέα Οικονομίας, μαζί με τα κοινοβουλευτικά στελέχη, να προετοιμάσουν συνολική δέσμη προτάσεων του ΠΑΣΟΚ, για αλλαγές στη φορολογία.