Έξι δικογραφίες κατά υπουργών και του πρωθυπουργού διαβιβάσθηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ακόμη και εις βάρος του… εαυτού του, ύστερα από αντίστοιχες μηνυτήριες αναφορές.

Στην πρώτη από αυτές πολίτης από τη Χαλκίδα στρέφεται κατά των Αντώνη Σαμαρά, Χαράλαμπου Αθανασίου και Νίκου Δένδια για τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, ενώ για το ίδιο θέμα υπάρχει και δεύτερη δικογραφία που διαβιβάστηκε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά τεσσάρων πολιτών.

Δικογραφία διαβιβάσθηκε και κατά του πρώην ΥΠΟΙΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου, ύστερα από αναφορά του επίκουρου εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Ιωάννη Δραγάτση, με συνημμένη ποινική προκαταρκτική δικογραφία με αφορμή ανώνυμη καταγγελία μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Δικογραφίες διαβιβάσθηκαν επίσης ύστερα από μηνυτήριες αναφορές ή ανώνυμες καταγγελίες εις βάρος των υπουργών Εξωτερικών Ε. Βενιζέλου, Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου, Ανάπτυξης Ν. Δένδια, του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.