«Ναι» στον διάλογο της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ και με άλλα κόμματα της Αριστεράς αλλά υπό προϋποθέσεις λέει η Μαρία Ρεπούση.

«Λέμε ότι θα πάρουμε μέρος στο διάλογο για τη συγκρότηση του ενδιάμεσου χώρου της Κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα θα ανοίξουμε διάλογο με το χώρο της Αριστεράς, διότι βλέπουμε μπροστά και θεωρούμε ότι οποιαδήποτε πολιτική πρόταση θα πρέπει να εμπεριέχει και το στοιχείο της κυβερνησιμότητας της χώρας» τόνισε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στον Βήμα FM.

Όπως ξεκαθάρισε η ίδια, η ΔΗΜΑΡ κοιτά «και προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αυτή τη στιγμή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» διότι τελείωσε η εποχή του μονοκομματισμού και «θα πρέπει να βλέπουμε τα άλλα κόμματα όχι σαν το διάολο αλλά σαν πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες θα συνεργαστούμε σε επιμέρους ή και σε πολλά ζητήματα».

Αναφερόμενη, τέλος, στο «όχι» της ΔΗΜΑΡ για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη «μικρή ΔΕΗ» η κα Ρεπούση σημείωσε: «Η θ��ση μας για τη ΔΕΗ είναι σαφής και είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης. Όμως, όταν απευθύνεις πρόσκληση σε ένα κόμμα, κατ’ αρχήν σε ποιους άλλους την απευθύνεις; Δεν υπάρχει πίνακας αποδεκτών. Εμείς, για παράδειγμα, δεν έχουμε απολύτως καμία σχέση με τους ΑΝΕΛ, και σε σχέση με τη φυσιογνωμία μας την πολιτική και σε σχέση με τη γενικότερη πολιτική μας συμπεριφορά».