Χαρακτηριστικά πολιτικής βεντέτας έχει προσλάβει η αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ Πάνου Καμμένου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη. Αυτή τη φορά πάντως, όπως επισημαίνεται και σε ανακοίνωση του κόμματος του κ. Καμμένου, το δικαστήριο τον δικαίωσε στην δικαστική αντιδικία με τον κ.Γεωργιάδη, ο οποίος καταδικάστηκε για τη συκοφαντική δυσφήμιση, που σύμφωνα με το δικαστηριο, διέπραξε σε βάρος του.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 2270/2014 απόφασή του υποχρεώνει τον Άδωνη Γεωργιάδη να καταβάλει στον Πάνο Καμμένο το ποσό των 35.000 ευρώ μετά των τόκων για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Παράλληλα, του απαγορεύει να αναφέρεται στο πρόσωπο του κ. Καμμένου χρησιμοποιώντας ψευδείς, συκοφαντικούς και εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση παραβίασης της απόφασης, κάθε φορά που ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρεται στον Πάνο Καμμένο με ψευδείς, συκοφαντικούς και εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς θα υποχρεώνεται να του καταβάλει το ποσόν των 2.000 ευρώ. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι οι ΑΝΕΛ μιλούν για "δεύτερη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον κ. Καμμένο έναντι του κ. Γεωργιάδη".

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ

Η αντιπαράθεση αφορά σε δύο δημόσιες τοποθετήσεις του βουλευτή της ΝΔ. Συγκεκριμένα, στις 31 Ιανουαρίου 2013, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στη βουλευτή την ΑΝ.ΕΛ. Ραχήλ Μακρή είπε: «Όσο για τον αρχηγό σας που πήγε στο δικαστήριο και ζητούσε γονυπετώς συγνώμη από τον Αντρίκο Παπανδρέου δεν είχατε να πείτε ούτε μία κουβέντα. Να μάθει λοιπόν ο κόσμος ότι ο Πάνος Καμμένος στα πρακτικά της δίκης που έχουν δημοσιευτεί πήγε στο δικαστήριο και ζητούσε συγνώμη τονίζοντας ότι δεν είχε σκοπό να θίξει την τιμή και την υπόληψή του. Τέτοιοι είστε, καλοί για συνομωσίες, μηδέν για πολιτική».

Το δικαστήριο αναφέρει πως σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης, ο κ.Καμμένος δεν ζήτησε συγνώμη απο τον κ.Παπανδρέου αλλά "πως δεν είχε πρόθεση καταφρονήσεως του προσώπου του τελευταίου".

Η δεύτερη αναφορά του πρώην υπουργού Υγείας για τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. καταγράφηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 2013 σε εκπομπή του MEGA. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε «επί υφυπουργού Καμμένου υπάρχει και ισχύει η επίταξη στους ναυτεργάτες και πηγαίνει ο Καμμένος στο λιμάνι και τους λέει: η επίταξη είναι χουντικό μέτρο».

Το δικαστήριο δέχτηκε πως το μέτρο της επίταξης δεν ίσχυε , ούτε ίσχυσε επι υφυπουργίας Καμμένου '"κάτι που γνώριζε ο εναγόμενος ως -τότε- υπουργός Ναυτιλίας".