Σχέδιο δράσης κατά της ακρίβειας ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στην εκπομπή “Live U” του Star και στην Πόπη Τσαπανίδου, δεσμεύτηκε πως οι τιμές για 30 βασικά προϊόντα θα μειωθούν, ενώ παραδέχτηκε πως η τιμή του γάλακτος παραμένει υψηλή.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης πήρε σαφείς αποστάσεις πάντως από την στρατηγική των προκατόχων του τονίζοντας πως η τιμή στο γάλα αντί να μειωθεί, αυξήθηκε.

Διευκρίνισε όμως ότι «όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν σε 10 ημέρες. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι στην πολιτική. Δουλειά υπάρχει και η δουλειά, χρειάζεται λίγο χρόνο», ενώ ανέφερε επίσης για τις τιμές:

«Και οι αρτοποιοί και οι ελαιοπαραγωγοί και γαλακτοπαραγωγοί είναι πολίτες Έλληνες που αγαπούν τον τόπο. Θα μιλήσουμε μαζί τους και εγώ πιστεύω ότι θα βρούμε κατανόηση. Και αυτοί σε εμάς και εμείς σε αυτούς».

Ένα από τα ανοιχτά μέτωπα του υπουργείου Aνάπτυξης είναι και το θέμα των Κυριακών. Σε περίπου μια εβδομάδα πρέπει να έχουν βρεθεί οι τρεις περιοχές όπου πιλοτικά τα καταστήματα θα ανοίγουν 7 ημέρ��ς την εβδομάδα.

« 7 Ιουλίου είναι καταληκτική ημερομηνία που πρέπει η κυβέρνηση να έχει υπογράψει πιλοτικά, που λέει ο νόμος ξεκάθαρα, σε τρεις περιοχές να είναι ανοιχτά τα καταστήματα» δήλωσε ο κ. Γιακουμάτος.

Άλλο ένα θέμα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Aνάπτυξης είναι το νέο πλαίσιο λειτουργίας των λούνα παρκ. Ειδική επιτροπή έχει αναλάβει την επικαιροποίηση του προεδρικού διατάγματος του 2005, αυστηροποιώντας τους κανόνες ασφαλείας και καταργώντας αναχρονιστικές διατάξεις, όπως για παράδειγμα το ότι για να λάβει κάποιος μια άδεια για λούνα παρκ δεν θα πρέπει το εισόδημα του να ξεπερνά τις… 4.000 ευρώ.