Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, η τροπολογία για την αποκατάσταση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε, οι τόνοι ανέβηκαν όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση γιατί δεν προχωρά αυτόματα και στην αποκατάσταση των αποδοχών των ένστολων καθώς και άλλων ομάδων εργαζομένων που έχουν πληγεί από τις μειώσεις στις αποδοχές τους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποστήριξε ότι οι πολιτικές της λιτότητας πρέπει να ανατραπούν, διότι δεν επηρεάζουν μόνο όσους τις υφίστανται αλλά όλη την οικονομία και την ίδια την προοπτική ��ης χώρας.

«Θέλω να πιστεύω, ότι η Δικαιοσύνη ούτε εκβιάζεται αλλά ούτε και συναλλάσσεται με την κυβέρνηση», είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σημειώνοντας ότι είναι ώρα ανάληψης ευθύνης και «όπως η Βουλή δεν δέχθηκε αύξηση της αποζημίωσης από την πίσω πόρτα πρέπει η κυβέρνηση και η δικαστική εξουσία με συναίσθηση των ακραίων καταστάσεων να ακούσουν επιτέλους τον ελληνικό λαό και να πράξουν το καθήκον τους, όπως το όρισε ο λαός και όχι οι δανειστές».

«Σήμερα βλέπουμε μια αμεσότερη προσπάθεια ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης» είπε από την πλευρά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, επισημαίνοντας, ότι το Σ��Ε έχει αποφασίσει και για τους ένστολους, αλλά δεν έχει κατατεθεί αντίστοιχη ρύθμιση στη Βουλή από την Κυβέρνηση.

«Την ανάγκη να ανοίξει τώρα η συζήτηση για το χρέος» επισήμανε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει πραγματική αδυναμία πληρωμής των πολιτών και φοροδοτικής ικανότητας. Όπως είπε το ρήγμα στα δημοσιονομικά δείχνει και τα λάθη της οριζόντιας δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Παρών» στην τροπολογία δήλωσε και το ΚΚΕ, με το Νίκο Καραθανασόπουλο να καταγγέλλει, ότι η κυβέρνηση κάνει «διορθωτικές κινήσεις» επιλεκτικά προς ορισμένα τμήματα, την ίδια ώρα που συνεχίζεται η πολιτική λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων ��αι κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής.

Νωρίτερα ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ επέρριψε ευθύνες και στον ΣΥΡΙΖΑ «Λέτε θα σκίσετε το Μνημόνιο. Τι θα σκίσετε; Αφού είναι η ΕΕ. Μέσα στην ΕΕ δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εσείς έχετε πει παντού ναι. Ακόμη και στο ΝΑΤΟ, ναι είπατε», είπε χαρακτηριστικά.

ΒΙΝΤΕΟ STAR