Αρνητικά απάντησε η ΔΗΜΑΡ στην πρόσκληση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για να συμμετάσχει στη σημερινή εκδήλωση για τη διαμόρφωση κοινής στάσης στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ».

Μετά από σχετική συζήτηση στην ΚΟ του κόμματος υπό τον Φώτη Κουβέλη στη Βουλή, η ΔΗΜΑΡ αναφέρει στην επιστολή: «Η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ ευχαριστεί την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση που οργανώνετε σήμερα, η οποία καταγράφει την αναγκαιότητα έναρξης διαλόγου για τα κρίσιμα ζητήματα που κάθε κόμμα έχει θέσει ως προτεραιότητα στη σημερινή πολιτική συγκυρία. Σε σχέση με τις θέσεις μας για τη ΔΕΗ σας ενημερώνουμε ότι: Η ΔΗΜΑΡ, εξ αρχής στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και της μεταφοράς όλων των μετοχών τους στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση, ήταν αντίθετη».

Η ΔΗΜΑΡ υπενθυμίζει ότι καταψήφισε τη ρύθμιση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης των δικτύων της ενέργειας του ΑΔΜΗΕ «καταγγέλλοντας ότι παραβίαζε κάθε συμφωνία για τα δημόσια δίκτυα» και προσθέτει: «Για το συγκεκριμένο ζήτημα η ΚΟ εξακολουθεί να παραμένει ανοικτή στη δημόσια συζήτηση προκειμένου να αποκρουσθεί η περαιτέρω διάλυση, διάσπαση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ».