Το μονοπάτι που ακολουθούσε από τη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης στο θέμα της Χρυσής Αυγής, ακολουθεί και από τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, ο Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, δηλώνει αδυναμία να απαντήσει εγγράφως σε θέματα που θέτει η Χρυσή Αυγή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, διότι το αντίθετο θα ερχόταν σε αντίθεση με τα συνταγματικά και κοινοβουλευτικά θέσμια.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, αναφορικά με την αξιοποίηση του Ελληνικού και την ανάθεσή της στον όμιλο LAMDA DEVELOPMENT.

«Ευρισκόμαστε σε αδυναμία να υπεισέλθουμε σε θέματα τιθέμενα δια μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου υποβαλλόμενων από βουλευτές της ομώνυμης κοινοβουλευτικής ομάδας, καθόσον η διεκπεραίωσή τους ενόσω εκκρεμεί η ποινική υπόθεση και αυτοί παραμένουν στην εν λόγω ομάδα και κόμμα, θα ερχόταν σε αντίθεση με τα συνταγματικά και κοινοβουλευτικά θέσμια» αναφέρει- μεταξύ άλλων- το έγγραφο του Νίκου Δένδια, το οποίο διαβιβάστηκε με ημερομηνία 24 Ιουνίου 2014.