Νέο καυγά στη Βουλή προκάλεσε μια φράση της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση των προϊσταμένων στο Δημόσιο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έκλεισε τη Βουλή για να “καθαρίσει” ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την υπόθεση των υποβρυχίων», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Παναγιώτη Ρήγα του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κάλεσε την κα Κωνσταντοπούλου να μην αναζητεί η ίδια και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλού τα πρόσωπα των σκανδάλων «αλλά δίπλα τους και μέσα στο κόμμα τους».

Ακολούθησε έντονος διάλογος των δύο βουλευτών, με τον Παναγιώτη Ρήγα να επιτίθεται στην Ζωή Κωνσταντοπούλου που τον διέκοπτε συνεχώς, αποκαλώντας την «ανήλικη επιδοματούχο» και λέγοντας: «Ακόμα περιμένω την αγωγούλα ��ου μου είχες τάξει». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αποκαλώντας τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ «αμετανόητο συκοφάντη».

Στη συνέχεια, ο κ. Ρήγας τα έβαλε και με τη Θεοδώρα Τζάκρη κάνοντας λόγο για ευκαιριακό ενδιαφέρον για τους δημοσίους υπαλλήλους.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η παρούσα Κυβέρνηση επιχειρεί να βαπτίσει το κρέας, ψάρι. Το έχει κάνει πάμπολλες φορές στο παρελθόν και εξακολουθεί να προκαλεί και τώρα με τη δημοσιονομική καταστροφή της χώρας, που τη βάπτισε πρωτογενές πλεόνασμα, και με την οικονομική και κοινωνική διάλυση, που την βάφτισε success story και έξοδο από την κρίση» αποκρίθηκε η κα Τζάκρη, η οποία άφησε αιχμές και για τον υπουργό Διοικ��τικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ο υπουργός βαπτίζει το πελατειακό κράτος που πάει να ξαναστήσει, αξιοκρατία, μήπως και το κόμμα του, η ΝΔ, διασωθεί στις προσεχείς εκλογές. Θα έχουμε μια κυβέρνηση της Αριστεράς και μια δημόσια διοίκηση της Δεξιάς».

Όπως ήταν αναμενόμενο, στον καυγά παρενέβη και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ρώτησε την κα Τζάκρη για ποιο λόγο ανησυχεί: «Αφού θα γίνετε κυβέρνηση, θα το αλλάξετε το σύστημα».

Η ανεξάρτητη βουλευτής επιτ��θηκε κατά του διορισμού του Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ και πρόσθεσε: «Κύριε Υπουργέ, μην χαίρεστε γιατί ακόμα και εάν ξηλώσετε όλους τους διευθυντές και φέρεται τα δικά σας παιδιά, αμέσως σε αυτές τις εκλογές θα υπάρξει και η ανάλογη διόρθωση».

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε κάνοντας λόγο για «οβιδιακές μεταμορφώσεις» της κας Τζάκρη και πρόσθεσε με νόημα: «Επειδή όλοι σε αυτή τη ζωή, έχουμε και βιογραφικό και πολιτική διαδρομή υπενθυμίζω απλά, ότι ψηφίσατε τα μνημόνια».

Εκείνη τη στιγμή, παρενέβη και ο κ. Ρήγας ο οποίος σημείωσε: «Για τις 15.000 απολύσεις είχαν ψηφίσει κάποιοι, μην τα ξεχνάμε». Παράλληλα, έκανε λόγο για «στρατολόγηση πολιτικών γενιτσάρων» από τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε σε αιχμηρό ύφος: «Είναι θλιβερό το φαινόμενο και, όταν μιλάνε κάποιοι άλλοι ανιστόρητοι για Τσιριμώκους, πρέπει να ξέρουν πραγματικά την ιστορία. Τι πιο θλιβερό και αναξιοπρεπές από το να υποχρεώνονται κάποιοι, ο�� οποίοι έχουν ψηφίσει μνημόνια, έχουν ψηφίσει τα πάντα, ήταν υπερασπιστές αυτής της πολιτικής μέχρι μυελού των οστών, σήμερα και για να εξασφαλίσουν μια θεσούλα στα ψηφοδέλτια, να κάνουν κωλοτούμπες και να δίνουν εξετάσεις. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αναξιοπρέπεια και αναξιοκρατία και πολιτική κατρακύλα».