Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, σε non paper του Τομέα Επικοινωνίας της Χαριλάου Τρικούπη, στο οποίο σχολιάζεται η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «άνοιγμα» στον χώρο της Αριστεράς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε στροφή στον ρεαλισμό και στο Kέντρο, όπως διατείνονταν ότι ήθελε ο κ. Τσίπρας. Αντιθέτως, όπως προκύπτει από το κείμενο, επικράτησαν οι αριστερίστικες φωνές. Ο ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο από ποτέ, αδυνατώντας να αντιληφθεί τις πραγματικές προτεραιότητες των πολιτών και της χώρας και να συμβάλει στην προώθηση τους, κατασκευάζει ένα εμφυλιοπολεμικό σκηνικό και παραμένει προσκολλημένος στο ερώτημα αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να γίνει η συμφωνία της Βάρκιζας το 1945» υποστηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

Στο σημείωμα αναφέρεται ακόμα ότι «η πολυδιαφημισμένη κεντροαριστερή στροφή του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ψευδεπίγραφη, παραπλανητική και υποκριτική», ενώ γίνεται λόγος ακόμα για «ποινικοποίηση της Κεντροαριστεράς».

Κατηγορεί ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ για διχαστικό/εμφυλιοπολεμικό λόγο, «κακέκτυπο ταξικής ανάλυσης της δεκαετίας του '50», ότι επαναφέρει τα περί «ακύρωσης των μνημονίων» και προχωρά σε λαϊκίστικες πλειοδοσίες για επαναπροσλήψεις και αυξήσεις δημόσιων δαπανών κ.α.

Το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται τέλος ότι έχει εξαφανιστεί η δέσμευση του κ. Τσίπρα στην δευτερολογία του ότι θα φέρει πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με υπογραφές από βουλευτές και άλλων κομμάτων.