​Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε με απόφαση των ανακριτριών και του εισαγγελέα ο βουλευτής της ΧΑ Κ. Μπαρμπαρούσης.

Του επιβλήθηκε εγγύηση 20.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προσήλθε στο Εφετείο για να απολογηθεί και με εμφανώς ειρωνική διάθεση είπε στους δημοσιογράφους: «Ήρθα να πω στην κ. Κλάπα πόσο καλό παιδί είμαι και να φύγω».

Στον βουλευτή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αποδίδεται εκτός από γνώση των παράνομων ενεργειών της εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή σε συγκεκριμένες πράξεις, όπως σε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών μικροπωλητών στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής της Χ.Α, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του κόμματος του, με εγκληματικές δραστηριότητες, τονίζοντας ότι δεν είχε αντιληφθεί παραβατικές δραστηριότητες. Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι άνθρωπος του χωριού, λέγοντας ότι τέλειωσε το γυμνάσιο με 10 και ότι εντάχτηκε στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, λόγω της αγάπης του για την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η απολογία τόσο του ιδίου, όσο και της συζύγου του γγ της ΧΑ, βο��λευτή Ελένης Ζαρούλια, κατηγορούμενης για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, είχαν «παγώσει» μετά από αίτημα του γγ της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκου να εξαιρεθούν οι δικαστικοί λειτουργοί της υπόθεσης. Αίτημα το οποίο ωστόσο, απορρίφθηκε με βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών.