Για νέα επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και σε συνδικαλιστικές ελευθερίες, καθώς και για νέες μειώσεις μισθών κάνουν λόγο σε επίκαιρη ερώτησή τους 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα και δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, ζητώντας απαντήσεις από τον υπουργό Εργασίας Γ.Βρούτση.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι «επέρχεται ένας νέος κύκλος επιθέσεων της μνημονιακής συγκυβέρνησης ενάντια στον κόσμο της εργασίας, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της πλήρους κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων, της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων και της μετατροπής ολόκληρης της χώρας σε μια "��ιδική οικονομική ζώνη"».

Τέλος, οι 50 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν από τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση να ξεκαθαρίσει εάν προτίθεται η κυβέρνηση να υλοποιήσει τους νέους σχεδιασμούς του ΔΝΤ και της τρόικας αν σκοπεύει να προχωρήσει στην ουσιαστική απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στην κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας . Επίσης οι 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον κ.Βρούτση τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να αντιμετωπισθεί η εργοδοτική αυθαιρεσία και παρανομία σε βάρος των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ερώτηση των 50 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ