Στον ΟΑΕΕ και το Ταμείο Αυτοαπασχολούμενων θα μπορούν να απευθύνονται προκειμένου να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας, οι ασφαλισμένοι που οφείλουν ε��σφορές στα ασφαλιστικά ταμεία τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, δηλαδή από το 2011 έως σήμερα, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή.

Ο υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε πάντως ότι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να έχουν μέσο όρο φορολογητέου εισοδήματος 12.000 ευρώ και ότι θα μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους έως 28 Φεβρουαρίου 2015 στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ προκειμένου να σφραγίσουν τα βιβλιάριά τους.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι από το πλεόνασμα 20 εκ. ευρώ θα διατεθούν στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΟΓΑ, που κρίθηκαν μη δικαιούχοι της προνοιακής σύνταξης. «Θέλουμε λύση που δεν θα αδικεί αυτούς που είναι συνεπείς, αλλά θα δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που δεν είχαν τη δυνατότητα. Κι αυτό γιατί υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες, οι οποίοι πληρώνουν τις οφειλές των εργαζομένων τους, αλλά αδυνατούν να πληρώσουν τις δικές τους εισφορές» τόνισε.