Δεν θα παραστήσει την… Εβίτα Περόν, δηλώνει η νέα περιφερειάρχης Αττικής με αφορμή ερώτηση για το νέο ΕΣΠΑ. «Τα χρήματα αυτού του πακέτου θα πρέπει να δοθούν όχι με εκείνον τον φιλάνθρωπο τρόπο που θα φωνάξουμε τους δημοσιογράφους και τις κάμερες και ως άλλη Εβίτα Περόν θα μοιράζω συσσίτιο στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μου. Θα πρέπει να δοθούν ώστε να καταπολεμηθεί η φτώχεια και η ανεργία, με σοβαρές αναπτυξιακές προοπτικές και όχι αναπτυξιακές φαντασιώσεις» απαντά στη συνέντευξή της στο περιοδικό Crash.

H κ. Δούρου υποστηρίζει σχετικά με τα όσα έχουν γραφεί ότι αποτελεί εν δυνάμει εσωκομματικό κίνδυνο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα: «Δεν νιώθω δελφίνος. Οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να κάνουν αναλύσεις ξεπατικούρας, όπου όποιος κάνει μία σπουδαία νίκη επόμενος στόχος είναι να υπονομεύει την ηγεσία. Είναι λάθος υπόδειγμα ανάλυσης».

Σχετικά με την φράση «κάντε πίσω όλοι» προς τους δημοσιογράφους, τη βραδιά των εκλογών και τα σχόλια για αλαζονική στάση ή και ναρκισσισμό, η νέα περιφερειάρχης απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Απλά πράγματα. Το θέμα ήταν να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά, στους εθελοντές που δούλεψαν την εκστρατεία από το πρωί έως το βράδυ».

Διαβεβαιώνει ακόμα ότι το σήμα V που έκανε τη βραδιά των εκλογών με τα δάχτυλα και προκάλεσε διχογνωμία για το αν συμβολίζει τη νίκη ή τη βεντέτα, δεν αφορά τη δεύτερη περίπτωση. «Εγώ δεν έχω γενικά και αόριστα μία βεντέτα που μπορεί κάποια στιγμή να λήξει είτε με συμβιβασμό είτε γιατί η μία πλευρά ή θα φοβηθεί ή θα εκβιαστεί. Και οι άνθρωποι που με γνωρίζουν λένε ότι έχω πολλά στραβά, είμαι δύσκολος χαρακτήρας, αλλά δεν είμαι εκδικητική. Εγώ θέλω νίκη για τους πολλούς» επισήμανε η κ. Δούρου.