Το... δράμα που βιώνει εξομολογήθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο αποκάλυψε πώς ... ναι είναι και αυτός ένας από τους χιλιάδες Έλληνες συνταξιούχους που υποφέρουν εξαιτίας της περιορισμένης … σύνταξης που τους δίνει το «έρμο» το κράτος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να σχο��ιάσει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις περικοπές των συντάξεων των δικαστικών και εισαγγελέων. Τότε άνοιξε στο Βήμα fm την καρδιά του, λέγοντας με πόνο ψυχής πως δεν τα βγάζει πέρα με τη σύνταξη των… 1.800 ευρώ που παίρνει.

«Εάν κάποιοι αποφασίσουν – γιατί βλέπω τώρα ένα πνεύμα κατά των δικαστών – και δεν δικαιώσουν τον εαυτό τους, διότι πιστεύω ότι ορθώς έπραξαν οι δικαστές και τον δικαίωσαν από την τυπική άποψη, της εφαρμογής του δικαίου, θα μπορούσε άλλος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου θα εφαρμοστεί ο γενικός κανόνας δικαίου ότι δεν μπορεί να χειροτερέψεις αναδρομικά τις συμβατικές συνθήκες μιας εργασιακής σχέσης, σε έναν εργοδότη. Εκεί θα άνοιγε επίσης ο δρόμος για να δικαιωθούν κάποιοι και ανατρέπεται η οικονομική πολιτική. Γι' αυτό το λόγο, εγώ δεν θα κάνω προσφυγή, παρόλο ότι υποφέρω, διότι 1.800 ευρώ δεν είναι μεν σύνταξη πείνας, αλλά δεν είχα προγραμματίσει στη ζωή μου να έχω τόσα. Είχα προγραμματίσει κάτι παραπάνω...» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πάγκαλος.

Για αυτό μάλλον και προτίμησε πέρσι να πάει 12ημερες διακοπές φιλοξενούμενος σε σπίτια φίλων του! Που καιρός για έξοδα...

thalassa