Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνει μείωση μισθού σε όποιον δεν αποδίδει έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τρίτης, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, τα οποία χαρακτήρισε «πρόωρα».

Μιλώντας στην εκπομπή LIVEU του Star, ο κ.Μητσοτάκης επεσήμανε ότι υπάρχει δέσμευση να επαναξεταστούν ζητήματα που αφορούν συνολικά στο μισθολόγιο με στόχο να διορθωθούν οι όποιες αδικίες.

Όπως τόνισε ο κ.Μητσοτάκης «το υπουργείο μετά από μήνες διαβούλευσης κατέθεσε χθες στη Βουλή ένα καινούργιο σύστημα επιλογής προϊσταμένων (γενικούς διευθυντές και τμηματάρχες) στο Δημόσιο» .

Το νέο νομοσχέδιο σύμφωνα με τον υπουργό προβλέπει σύστημα δύο σταδίων με γραπτή εξέταση και στην συνέχεια δομημένη συνέντευξη υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Όλα τα υπουργεία όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης θα αποκτήσουν σύγχρονα οργανογράμματα γεγονός που θα μειώσει τον αριθμό των γενικών διευθύνσεων, των διευθύνσεων και των τμημάτων κατά 35%.

«Ο άξιος δημόσιος υπάλληλος που δεν φοβάται τον ανταγωνισμό, θα επιβραβεύσει και θα αγκαλιάσει αυτό το σύστημα αφού θα μπορεί να διεκδικήσει νωρίτερα μια θέση ευθύνης» πρόσθεσε ο υπουργός

Αναφερόμενος στην ποσόστωση όσον αφορά την αξιολόγηση, ο κ.Μητσοτάκης είπε πως κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο, τονίζοντας πως δεν θα υπάρχει καμία επίπτωση για όσους πάρουν χαμηλή βαθμολόγηση.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχουν αλλεργία στην έννοια της αξιολόγησης».

Σε ερώτημα σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο, ο κ.Μητσοτάκης τόνισε πως «η μεταρρύθμιση στην Δημόσια Διοίκηση δεν πρέπει να συνδέεται μόνο με απολύσεις και διαθεσιμότητα».

Αναφερόμενος σ��ους υπουργούς που διαφωνούν με τα προαπαιτούμενα, ο κ.Μητσοτάκης είπε πως «αν ένας υπουργός διαφωνήσει ανοικτά με προαπαιτούμενα δεν πρέπει να έχει θέση στην κυβέρνηση».

«Η κυβερνητική γραμμή είναι μία. Δεν υπάρχει πισωγύρισμα στις μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε .

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ