Την ώρα που 14 άτομα ετοιμάζονται να απολογηθούν για τα 986 κιλά και 600 γραμμάρια που βρέθηκαν στο Κορωπί κα�� συνδέονται με την ποσότητα-μαμούθ του ίδιου ναρκωτικού που κατασχέθηκε σε βίλα της Φιλοθέης, ο υπουργός Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτης διαβεβαίωσε πως οι αρχές βρίσκονται κοντά στην διαλεύκανση και άλλων πλευρών της πολύκροτης υπόθεσης με το φορτίο-θανάτου.

«Σε επίπεδο ποσοτήτων έχουμε φτάσει σε πολύ καλό βαθμό, δεν εκτιμούμε ότι υπάρχει άλλη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης σήμερα στην Αττική. Ενδεχομένως μεταφορά να έχει γίνει στο παρελθόν με μικρότερες ποσότητες ως προετοιμασία για τη μεγάλη μπάζα» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε στον ΣΚΑΙ ότι οι έρευνες γίνονται σε δύο κατευθύνσεις «ποιοι άλλοι είναι εμπλεκόμενοι στην Ελλάδα και ποιοι είναι οι συνεργάτες τους στην Ευρώπη και ποιοι φόρτωσαν αυτή την ποσότητα».

«Για πρώτη φορά στα πανευρωπαϊκά και στα παγκόσμια δεδομένα έχουμε μεταφορά με πλοίο τόσο μεγάλης ποσότητας ηρωίνης αυτό ήταν το σύνηθες για τη μεταφορά της κοκαΐνης και σταμάτησε, γιατί το είχαν καταλάβει οι αρχές» σημείωσε ο υπουργός.

«Σαπιοκάραβα με σημαίες συγκεκριμένων χωρών, είναι κακά νέα... Συνήθως το φορτίο τους είναι παράνομο. Η σύνθεση των πλοίων αποτελείται από περίεργα πληρώματα πολύ φθηνά που δεν ξέρουν καν τι μεταφέρουν» ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Μας ενδιαφέρει να μην διαρρέουμε πληροφορίες, και να προστατεύσουμε τα πρόσωπα που διερευνούν την έρευνα» επεσήμανε ο υπουργός, ο οποίος συνεχάρη τους άνδρες και της γυναίκες του λιμενικού αλλά και τις διωκτικές αρχές γενικότερα, για το έργο τους που γίνεται υπό δύσκολες συνθήκες και με μειωμένες αποδοχές.

«Χάρη στις προσπάθειές τους δεν αφήνουμε κανέναν να αισθανθεί ότι ζούμε σε ένα ξέφραγο αμπέλι» επισήμανε.