​Με τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ θα συναντηθεί το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 19.15.

Η συνάντηση Αθανασίου-Χόλντερ και το μήνυμα του Ομπάμα

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου συνάντησε τον Αμερικάνο ομόλογο του, ο οποίος του μετέφερε μάλιστα και μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα προς την Ελλάδα.

athanasiou.jpg

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο επίκεντρο της κουβέντας τους ήταν η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Η Ελλάδα είναι από τους πιο σημαντικούς συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών. Μεταξύ των χωρών μας έχει αναπτυχθεί μία σχέση που εκτιμούμε ιδιαίτερα. Αυτά δεν αποτελούν προσωπικές μου απόψεις, αλλά είναι η θέση του Προέδρου Ομπάμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χόλντερ.

Ο αμερικάνος υπουργός συνεχάρη την Ελληνική προεδρία «για το πολύ σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει. Είχε μπροστά της μία δύσκολη αποστολή, πέτυχε όμως μεγάλη πρόοδο σε σειρά σημαντικών ζητημάτων»

Ο κ. Χόλντερ εξέφρασε την ευχή η Ελλάδα να συνεχίσει να ασκεί σημ��ντική επιρροή στα ευρωπαϊκά πράγματα και προσκάλεσε τον κ. Αθανασίου να επισκεφτεί την Ουάσιγκτον για να συζητήσουν ειδικότερα θέματα του τομέα της Δικαιοσύνης.

«Θεωρούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες έναν ειλικρινή φίλο της χώρας μας. Είμαστε σίγουροι ότι την Τετάρτη θα έχουμε μία γόνιμη συζήτηση, η οποία θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας ΕΕ-ΗΠΑ σε θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων», είπε από την πλευρά του ο κ. Αθανασίου αποχαιρετώντας τον Αμερικανό ομόλογό του.