​Η συζήτηση για την ύπαρξη μηχανισμού υποκλοπών και παρακολούθησης των τηλεφώνων στελεχών της Κουμουνδούρου συνεχίζεται…

Το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στον Real fm, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης αποκάλυψε πως επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Β.Κικίλια , ο οποίος είχε δηλώσει χθες πως δεν γνωρίζει κάτι για υποκλοπές.

«Σήμερα το πρωί είχα μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κικίλια, ο οποίος προς τιμήν του, από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι ευαισθητοποιείται. Μιλήσαμε πάνω σε αυτά που εγώ ανέφερα δημόσια. Μου είπε ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να κάνουμε μία συνάντηση από κοντά. Υπάρχουν και καινούργια στοιχεία το τελευταίο διάστημα, αναφέρομαι και στο πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας των “ΝΕΩΝ» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σκουρλέτης .

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και σε άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον ίδιο και τον κ. Τσίπρα.

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι οι παρακολουθήσεις μπορεί να μην είναι από κέντρα του εσωτερικού αλλά από το εξωτερικό, ανέφερε: «Από παντού, τι να σας πω; Εικάζω. Ποια κέντρα, ποια παράκεντρα, τι είδους μηχανισμοί είναι αυτοί. Προφανώς ο κόσμος έχει γίνει ένα χωριό στο θέμα των επικοινωνιών. Το ερώτημα είναι η πολιτεία, στον βαθμό που μπορεί, να οχυρωθεί σε τέτοιες καταστάσεις».

Όταν τον ρώτησαν αν προτίθεται να πάει στον εισαγγελέα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ποιος είπε ότι δεν θα γίνουν βήματα; Αυτά, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να συνοδεύονται από συγκεκριμένες προτάσεις που θα θωρακίζουν πρόσωπα, καταστάσεις και την ίδια την πολιτεία μας».