«ΟΧΙ» στο πάγωμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών είπε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά την διάρκεια της συνάντησης του με εκπροσώπους των καθηγητών.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βγω και να πω ότι παγώνει η αξιολόγηση. Η κοινή γνώμη είναι απέναντι και έχει δίκιο. Αξιολόγηση σημαίνει ποιος προσφέρει στα παιδιά μας» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ ρώτησε τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ. Θύμιο Κοτσιφάκη ποια είναι η πρόταση των εκπαιδευτικών στο ζήτημα.

«Να καταργηθεί ο νόμος» τόνισε από την πλευρά του ο κ.Κοτσιφάκης.

«Πετάτε την μπάλα στην κερκίδα», σχολίασε ο κ.Λοβέρδος, ο οποίος εμφανίστηκε διαλλακτικός στο ζήτημα της απόλυσης 85 ατόμων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα καθώς δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα όταν η απόφαση φτάσει στα χέρια του.

Οι καθηγητές ζήτησαν επιμόνως από τον υπουργό να δεσμευθεί, ότι δεν θα υπογράψει την διαπιστωτική πράξη της απόλυσης των 85 καθηγητών, οι οποίοι δεν κατέθεσαν αίτηση για την απορρόφησή τους σε διοικητικές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα. Σημείωσαν επίσης, ότι οι απολύσεις αναμένεται να φτάσουν έως και τις 400 εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την κατάργηση των ειδικοτήτων.

«Θα συνδέσετε το όνομά σας με τις πρώτες απολύσεις στον δημόσιο τομέα από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου», ανέφερε εκπρόσωπος των καθηγητών στον κ.Λοβέρδο. Οι καθηγητές έκαναν επίσης λόγο για ομηρία των 1.174 καθηγητών από ειδικότητες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις 23 Ιουλίου 2013.

«Η απόφαση έχει υπογραφεί από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Όταν φτάσει το έγγραφο στο γραφείο μου θα σας καλέσω να συζητήσουμε, μέχρι τότε δεν μπορώ να σας πω τίποτε», απάντησε ο κ. Λοβέρδος για το θέμα των απολύσεων.