Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ» ζητεί ο υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ο οποίος παράλληλα κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για υποκρισία, με αφορμή την σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα αυτό.

Ο κ. Πετράκος τονίζει, ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την συνήθη τακτική του να εμπαίζει τον ελληνικό λαό, διαφημίζει από χθες, ότι η σύσκεψη για την «Μικρή ΔΕΗ» που θα γίνει στο Μαξίμου, θα σώσει τους εργαζομένους στις προς εκποίηση μονάδες της ΔΕΗ και προσθέτει, ότι «η υποκρισία όμως έχει και όρια», καθώς ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που υπογράφει το καταστροφικό νομοσχέδιο για την λεγόμενη Μικρή ΔΕΗ είναι ΠΑΣΟΚ.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «να αποσύρει τώρα το νομοσχέδιο και να το πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων».

Τέλος, ο κ.Πετράκος διευκρινίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε την δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ», ούτε την εκχώρηση ούτε την εκποίηση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ, ούτε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.