Ο ανασχηματισμός και η τοποθέτηση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Ανάπτυξης, έφερε ανασχηματισμό… και στο υπουργικό γραφείο!

Ο κ. Δένδιας βρήκε σε κατάσταση ελαφράς αποσύνθεσης το γραφείο του προκατόχου του, Κωστή Χατζηδάκη, στο υπ. Ανάπτυξης, καθώς τα έπιπλα ήταν ολίγον διαλυμένα και ο διάκοσμος ταλαιπωρημένος.

Μάλιστα, τον νέο υπουργό παραλίγο να τον προϋπαντήσει μια γυψοσανίδα που πήγε να προσγειωθεί στο κεφάλι του!

Ο κ. Δένδιας είχε να δεχθεί υψηλές επισκέψεις στο υπουργείο. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, παρήλασαν από εκεί ο επίτροπος Γιόχανες Χαν, ο Χορστ Ράιχενμπαχ και κορυφαίοι Κινέζοι, μεταξύ των οποίων και ο ομόλογος του υπουργού Ανάπτυξης. Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτοί δεν μπορούσαν ούτε στο έλεος της κάθε γυψοσανίδας να είναι, ούτε σε σπασμένες καρέκλες να καθίσουν…
image122.jpg
Έτσι, ο κ. Δένδιας έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο «ανακαίνιση-εξπρές»! Βρήκε πλεονάζοντα έπιπλα, πολύ καλής ποιότητας, σε κλειδωμένο γραφείο γενικού γραμματέα στον δεύτερο όροφο του κτιρίου του υπ. Ανάπτυξης στην Κάνιγγος, όπου εδρεύει ο Μάκης Γιακουμάτος.

Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Δένδιας οργάνωσε την μετακόμιση, βάζοντας από την τσέπη του! Μάλιστα, επειδή χρειάζονταν βαψίματα και άλλες επισκευές, όπως το δέσιμο καρεκλών, έφερε και μάστορα που γνωρίζει και εμπιστεύεται από την Κέρκυρα.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στο παρά πέντε αφο�� οι τελευταίες πινελιές της ανακαίνισης-εξπρές μπήκαν την Τετάρτη, λίγες ώρες πριν έρθουν (την επόμενη μέρα) οι Κινέζοι της China Development Bank…