Στα χαρακώματα βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία για την ΕΛΣΤΑΤ και το έλλειμμα.

Αφορμή στάθηκε το πρωτοσέλιδο της Real News με τίτλο «Καταγγέλουν συγκάλυψη», το οποίο στηρίζεται σε υπόμνημα των πρώην στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά και Νικολάου Λογοθέτη, προς την πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.
dggg.jpg
Τα δύο πρώην στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλουν την αλλοίωση της δικογραφίας που αφορά στην υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, υποστηρίζοντας ότι έχει αφαιρεθεί ουσιώδες μαρτυρικό υλικό.

Επίθεση Παπανδρέου σε ΝΔ

Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ήρθε μέσω του στενού του συνεργάτη Γιώργου Ελενόπουλου ο οποίος επιτέθηκε στη ΝΔ: «Η μοναδική συγκάλυψη είναι αυτή που επιδιώκουν, όσοι προσπαθούν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή».
Papandreou_vouli.jpg
Ο ίδιος τονίζει ότι «η καλύτερη απάντηση σε όσους ακόμα και σήμερα επιχειρούν να συγκαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους που επέφεραν θανάσιμο πλήγμα στην ελληνική οικονομία και οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, είναι η ίδια η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Προγράμματα Στήριξης και τα πεπραγμένα της τρόικας».

Παράλληλα, παραθέτει απόσπασμα από την εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού του 2013 που καταγράφεται έλλειμμα 15,6%, την οποία, όπως τονίζει, ψήφισε η ΝΔ αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Τελικός κριτής η Δικαιοσύνη» απαντά η ΝΔ

«Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης η οποία και θα είναι ο τελικός κριτής με βάση όλα τα στοιχεία που έχει στ�� διάθεσή της» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι αποτελεί απαράδεκτη πρακτική, πολιτικά πρόσωπα, με πρώτον τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, να εξαπολύουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά προηγούμενων κυβερνήσεων» απάντησε η ΝΔ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.
060713152344_4636.jpg
Η Συγγρού υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή «πλήρωσε υποχρεώσεις παρελθόντων ετών του Δημοσίου πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ», ενώ θυμίζει στο ΠΑΣΟΚ ότι οι εκλογές του 2009 προκλήθηκαν από τον κ. Παπανδρέου «που διαχειρίστηκε την οικονομία της χώρας με το δόγμα “λεφτά υπάρχουν”».

Ανακοίνωση από ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ αναγνώρισε το έλλειμμα του 2009

Η απάντηση της ΝΔ στον Γιώργο Παπανδρέου προκάλεσε την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κινήθηκε στα όρια της τοποθέτησης του κ. Ελενόπουλου.

«Η ΝΔ κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 και του 2013 αναγνώρισε με την ψήφο της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας ότι το έλλειμμα της χώρας το 2009 ήταν στο 15,8% του ΑΕΠ, πράγμα που επικύρωσε τόσο η Εurostat όσο και η Έκθεση του ευρωκοινοβουλίου για τους λόγους που μπήκαμε στα μνημόνια. Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση» αναφέρει μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αιχμές για «ποινικοποίηση της αλήθειας».