Ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα 18 ετών από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1996 μετά από οξύ ισχαιμικό επεισόδιο στο σπίτι του στην Εκάλη, εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτός που χάραξε τον δρόμο για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τονίζει ότι στους δύσκολους καιρούς της κρίσης, ο λαός κρατάει ζωντανή τη μνήμη του «ηγέτη της αλλαγής».

Παράλληλα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι πρέπει να προστατευτεί το «συκοφαντημένο αλλά και σημαντικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης» μέσα από ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Μέσα στον ιστορικό χρόνο τα 18 χρόνια που πέρασαν από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου είναι ελάχιστα. Πρόκειται όμως για μια περίοδο πυκνή και τα τελευταία πέντε χρόνια εξαιρετικά δύσκολη για τον ελληνικό λαό που κρατάει ζωντανή τη μνήμη του ηγέτη της αλλαγής και την ανάμνηση των ριζοσπαστικών αποφάσεων του που μείωσαν αδικίες και έκαναν καλύτερη τη ζωή της μεγάλης πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας πριν η κρίση κτυπήσει την Ευρώπη και ιδίως τη χώρα μας.

Δική μας ιστορική υποχρέωση ήταν και είναι, αυτό το τόσο συκοφαντημένο αλλά και τόσο σημαντικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης να προσαρμοσθεί και να προστατευθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό μέσα από ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης και ένα δημοσιονομικά και διοικητικά κανονικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.

Όποιοι καλλιεργούν και αναπαράγουν ψευδαισθήσεις, δεν κατάλαβαν ποτέ ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου οικοδόμησε την πολιτική του στην αμετάκλητα ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στην ικανότητα της να βρίσκεται πάντα στην πρώτη ταχύτητα των ευρωπαϊκών εξελίξεων».