​Την αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη και του Βασίλη Κικίλια προκάλεσαν τα όσα ανέφερε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν υπόνοιες στο κόμμα του για την ύπαρξη μηχανισμού υποκλοπών και παρακολούθησης των τηλεφώνων στελεχών της Κουμουνδούρου.

«Εγώ το τελευταίο διάστημα μιλάω με τον Αλέξη Τσίπρα και στα 10 δευτερόλεπτα κόβεται η γραμμή. Δεν το λέω για να τρομάξουμε το λέω για να είμαστε προσεκτικοί. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι αντίπαλοι μας είναι αδίστακτοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης.

Αμέσως ήρθε η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη:

«Το ψεύδος και η συκοφαντία είναι το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού. Είναι προφανές πως "αδίστακτοι" είναι μόνο εκείνοι που εκτοξεύουν "καταγγελίες" χωρίς καμία βάση, με πρώτον τον ίδιο τον κ. Σκουρλέτη που έχει τεθεί επικεφαλής αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας. Είναι φανερό ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, έχοντας υπ' όψη τους καθεστώτα τα οποία έχουν μεγαλουργήσει σε τέτοιου είδους μεθόδους και τα οποία εμφανίζουν ως πρότυπα ανάλογα με το ποια συνιστώσα παίρνει τον λόγο» ανέφερε με ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Δεν μπορείς να λες "προσέξτε οι αντίπαλοί μας είναι αδίστακτοι", όπως είπε χθες στην Κεντρική Επιτροπή ο κ. Σκουρλέτης» ανέφερε η κ. Βούλτεψη στον ΣΚΑΙ.

Για την χθεσινή ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «χάνει την ψυχραιμία της και αυτοενοχοποιείται. Δεν είπα ότι με κάλυψη της κυβέρνησης γίνονται παρακολουθήσεις ανέφερα ένα γεγονός...»

Στο άκουσμα της καταγγελίας ο Βασίλης Κικίλιας ανταποκρίθηκε αμέσως:

«Είμαι οχτώ ημέρες υπουργός (…) δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο. Ο κ. Σκουρλέτης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος τον γνωρίζω. Θα τον καλέσω να καταθέσει αν έχει κάποια στοιχεία», είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Πρόσθεσε ακόμα ότι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει ό,τι προβλέπεται από το νόμο: «Δεν μπορώ να πω ότι “συμβαίνει, δεν συμβαίνει'', δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια».

Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την πρόσκληση που του απεύθυνε ο Βασίλης Κικίλιας να τον ενημερώσει για το θέμα, ανέφερε ότι «έκανα δημόσια αναφορά πολύ ευχαρίστως να την επιβεβαιώσω και στον κ. Κικίλια.»