Μια συνέντευξη-εξομολόγηση έδωσε ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Ζήτησε δημόσια συγνώμη από τον πρωθυπουργό, χαρακτήρισε άθλιο χειρισμό την πρώτη του αντίδραση μετά από την απομάκρυνσή του από το κυβερνητικό σχήμα και παραδέχθηκε ότι ίσως αυτό οφείλεται στην υπερβολική έκθεσή του στα ΜΜΕ.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Πρωθυπουργό. Η πρώτη μου αντίδραση στην απομάκρυνσή μου από το υπουργείο Υγείας ήταν εκ μέρους μου ένας άθλιος χειρισμός. Επέδειξα απαράδεκτη συμπεριφορά, που αδικεί π��ρα πολύ τον εαυτό μου. Έχω μετανιώσει όσο δεν φαντάζεστε και θέλω να του ζητήσω και δημοσίως συγγνώμη», είπε ο κ. Γεωργιάδης που από το Σεπτέμβριο θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σημειώνοντας ότι αισθάνεται διπλά άσχημα, διότι «ο Σαμαράς εμένα με ευεργέτησε κι εγώ αντέδρασα λες και δεν είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Πρωθυπουργού να αλλάζει τους υπουργούς του», ο κ. Γεωργιάδης απέδωσε την αντικατάστασή του εν μέρει στην υπερέκθεσή του.

«Όπως όλοι, έχω κάποια συν και κάποια πλην. Στα πλην μου είναι ότι υπερεκτίθεμαι και ότι κάποιες φορές ξεπερνώ το μέτρο και υπερβάλλω στις συγκρούσεις μου. Άρα, λοιπόν, μπορεί όντως να υπήρχαν λόγοι να αντικατασταθώ και σίγουρα ο Πρωθυπουργός είχε τους λόγους του, καθώς εκείνος μπορεί να βλέπει καλύτερα τη μεγάλη εικόνα», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ωστόσο, ο βουλευτής της ΝΔ διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έστειλε ειρωνικά μηνύματα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και τα αντίστοιχα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει θέσει ως όρο στον πρωθυπουργό να πλέξει δημοσίως το εγκώμιο του προκειμένου να δεχθεί τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξομολογήθηκε πως φοβάται ότι πάσχει από «front page syndrom» και δεσμεύθηκε να μην δώσει καμία συνέντευξη για τους επόμενους δύο μήνες!

Ακόμα αναφέρθηκε στην κόντρα ανάμεσα στον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Κυρ��άκο Μητσοτάκη, για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι ο υπουργός Παιδείας δεν έχει δίκιο.

«Κυρίως, για το πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψε. Εάν η κυβέρνηση βάλει έστω νερό στις μεταρρυθμίσεις, όχι μόνον θα καταστραφεί η ίδια, αλλά και η χώρα».

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι δεν είναι καθόλου βέβαιος ότι ακόμη κι αν κάποιος κάνει μία συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, αυτή θα γίνει δεκτή από τα υπόλοιπα «κόμματα» του ΣΥΡΙΖΑ. «Γι’ αυτό θεωρώ ανέφικτο το μεγάλο συνασπισμό», επισήμανε.

Ερωτηθείς για το αν έχει μετανιώσει για το ακροδεξιό παρελθόν του, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει κανένα ακροδεξιό παρελθόν. Εγώ πάντα ήμουν δεξιός. Ούτε κεντροδεξ��ός ούτε ακροδεξιός».