Στο Ηράκλειο Κρήτης βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής, ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ.

ghkuyky.png
Το πρωί του Σαββάτου οι δυο πρωθυπουργοί επισκέφτηκαν με τις συζύγους τους την Κνωσό και στη συνέχεια πήγαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για τα επίσημα εγκαίνια των ανακαινισμένων χώρων του, που παραδόθηκαν πρόσφατα σε χρήση.

217404.jpg
Ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον Κινέζο πρωθυπουργό εξέφρασε την πίστη του ότι το κοινό ταξίδι Ελλάδας και Κίνας αξίζει να πάει μακριά προς όφελος των δυο λαών. Παράλληλα ανέφερε ότι η χώρα προσβλέπει σε αυτή τη συνεργασία που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελλάδας «αλλά θα θυμίζει και σε σας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα φίλη με επιρροή και ακτινοβολία».
217405.jpg
Μετά από εκτενή αναφορά στο μεγάλο μινωικό πολιτισμό και τη σημασία της Κρήτης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σήμερα του νησιού τονίζοντας ότι «εκτελούνται 61 μεγάλα έργα. Στο τέλος του 2015 θα έχει αλλάξει ο χάρτης της όμορφης Κρήτης».
217410.jpg

«Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ επενδύονται και δίνουν θέσεις εργασίας και αποτελούν πεδίο τεχνογνωσίας για τους ανθρώπους του νησιού. Από αυτή την επένδυση και τις άριστες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της Κρήτης προσδοκούμε πολ��απλάσια οφέλη προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες και προάγοντας τον πολιτισμό θα γίνει το οικονομικό θαύμα που επιθυμούν οι Έλληνες» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

«Η δυναμική και η πρόοδος της χώρας εξασφαλίζεται από το ανθρώπινο κεφάλαιο την πίστη στις αξίες μας» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ένα ταξίδι 1000 χλμ. αρχίζει με το πρώτο βήμα, μαζί έχουμε κάνει πολλά βήματα, διανύσαμε αρκετή απόσταση που κτίσαμε με αμοιβαία εμπιστοσύνη».
217408.jpg
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πίστη ότι «το κοινό μας ταξίδι αξίζει να πάει μακριά προς όφελος των λαών μας. Προσβλέπουμε σε αυτή τη συνεργασία».

Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς παρέδωσε το πρώτο εισιτήριο του μουσείου στον Κινέζο πρωθυπουργό.

217411.jpg
Την ίδια ώρα έξω από το κτίριο πάνω στην πλατεία Ελευθερίας υπάρχουν συγκεντρωμένοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ που διαμαρτύρονται για τα κυβερνητικά μέτρα ενώ κανείς δεν είναι δυνατό να προσεγγίσει στο σημείο όπου βρίσκεται η μεγάλη αποστολή.

Το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου έχει αποκλειστεί από τεράστιες δυνάμεις ασφαλείας ενώ τα κάγκελα που χρησιμοποιούνται στις παρελάσεις έχουν απλωθεί κατά μήκος της πλατείας.